Dezinfectarea automata a apei din piscine

Sunt aparate care permit un tratament automat sau semiautomat preluand mare parte din corvoada intretinerii piscinei.

Exista mai multe sisteme:

Electroliza apei sarate
Acest sistem produce clor gazos prin electroliza apei sarate.
Aparatele sunt alcatuite ditr-o celula cu doi electrozi si un cofret electric de comanda si control.

hhttp://www.piscine-vidor.ro/wp-content/uploads/2015/06/dezinfectare.jpg

Exista doua versiuni, una standard iar cealalta cu inversare automata de polaritate pentru autocuratarea electrozilor (preferabila pentru apele calcaroase).

Continutul de sare din apa piscinei trebuie sa fie intre 3 si 6 grame la litru in functie de tipul aparatului. Aceasta inseamna ca intr-o piscina de 70 mc de apa trebuie dizolvate in jur de 250 kg de sare. Este o salinitate redusa, mult mai mica decat a apei de mare si asemanatoare cu cea a lacrimilor.

Apa piscinei este placuta, perfect limpede iar pe piele nu raman pete de sare la iesirea din apa. Sarea se regenereaza in procesul de electroliza, adaugarea de sare fiind necesara doar daca se introduce multa apa proaspata in piscina.

Este necesar sa fie controlat si reglat pH-ul apei. Acest lucru se poate face si automat cu o pompa dozatoare automata.

Foarte eficienta si simpla de utilizat aceasta metoda presupune o alegere judicioasa a echipamentelor piscinei deoarece introduce un risc crescut de coroziune a partilor metalice.

Instalatii de dozare automata
Sunt aparate care masoara parametrii apei si introduc controlat produse de tratament astfel incat sa pastreze valorile optime. Avantajele sunt calitatea ireprosabila a apei, consumul redus de produse de tratare si confortul utilizatorului. Pentru piscinele colective aceste instalatii sunt obligatorii.