Etanseizarea bazinului – Hidroizolatia

Hidroizolatia piscinei este compusa din masurile luate si materialele folosite pentru pastrarea apei in interiorul bazinului.

Cele mai des utilizate metode de hidroizolatie ale piscinelor sunt:

  • liner – o folie din PVC cu grosimi de 75/100 sau 85/100. Ea este fabricata pe dimensiunile si forma piscinei si poate fi colorata intr-o gama larga sau imprimata cu diverse modele. Este folosita la piscinele familiale, prefabricate.
  • membrana armata din PVC cu grosimea de 150/100 este compusa din doua folii de PVC de 75/100 si o plasa din poliester cu rol de armatura, termosudate in fabrica. Datorita rezistentei superioare se foloseste la piscinele publice, la piscinele cu forme complexe si la piscinele cu apa mai calda de 27º C.

Culorile si modelele sunt aceleasi ca la liner.

Hidroizolatia pentru piscinele din beton cu finisaj ceramic este compusa din cel putin trei masuri care se iau pe parcursul constructiei:

  • peretii si radierul din beton au o grosime de cel putin 15 cm
  • betonul are o reteta speciala,cu aditivi pentru a fi impermeabil
  • hidroizolatia propriu-zisa este un strat de 2-3 mm aplicat ca un glet pe suprafata interioara a bazinului. Materialul este un amestec dintre un produs pe baza de ciment si o rasina elastica. La aplicarea materialului se inglobeaza si o armatura din plasa de poliester. In final se obtine un strat hidroizolant, elastic si care rezista chiar daca suportul de beton se fisureaza la un cutremur.
http://www.piscine-vidor.ro/wp-content/uploads/2015/06/hidroizolatie.jpg