Finisaje piscine

Materialele utilizate pentru finisarea piscinelor din beton sunt diverse: mozaic, vitroceramica, placute din cristal colorat, liner sau membrana armata ce imita mozaicul.

Placarea cu mozaic vitroceramic este varianta autentica a piscinelor cu design personalizat, fantezia debordanta a creatorilor acestor materiale confera marca de originalitate a lucrarii.

http://www.piscine-vidor.ro/wp-content/uploads/2014/11/31.jpg

De la culori ce sugereaza limpezimea de cristal a marilor Sudului pana la motive florale, zoomorfe, blazoane sau adevarate peisaje subacvatice (pesti exotici, corali, sirene) aceste finisaje pot transforma piscina intr-o veritabila opera de arta.

http://www.piscine-vidor.ro/wp-content/uploads/2014/11/8.jpg

Printre avantajele de ordin practic ale placarii cu mozaic, vitroceramica sau gresie mentionam: durabilitate, impermeabilitate, rezistenta la inghet si agenti chimici, raze UV si nu in ultimul rand faptul ca aceste materiale pot fi aplicate cu usurinta si pe suprafete curbe, datorita dimensiunilor mici ale placutelor.

Gresia speciala pentru piscine este un alt material recomandat piscinelor de mari dimensiuni (publice, olimpice).

Un alt material destinat finisarii piscinelor este liner-ul sau membrana armata care se muleaza pe toata suprafata bazinului. Se monteaza intr-un timp foarte scurt si din punct de vedere al esteticii imita modelele clasice ale mozaicului, inclusiv frizele.

Pentru bordura piscinei, de regula, se folosesc piese cu profil special - marjele - din beton sau piatra compozita.

Piatra naturala sau lemnul tratat sunt alta varianta originala de realizare a bordurii si plajei din jurul piscinei.

Galerie foto – finisaje piscine