Intrebari frecvente

Cum aleg locul de amplasare a piscinei?

Piscina dumneavoastra trebuie sa aiba cea mai buna asezare. Pozitia ei in gradina se stabileste dupa mai multe criterii: insorire, intimitate, directia vantului, vegetatie, accesul la teren, traseele (potecile) de circulatie in gradina, componenta familiei dumneavoastra, incadrarea in peisaj.

Ideal este sa alegeti pentru piscina zona cea mai insorita; pentru a face baie in piscina si in perioade mai putin calde (inceput si sfarsit de sezon; dimineata si seara) este bine ca apa sa se incalzeasca cat mai mult de la soare.
Evitati situatiile in care suprafata apei este umbrita de copaci, garduri sau alte constructii din vecinatate. O perdea de arbori, gard, etc. sunt utilizate doar pentru a pune un obstacol in calea vanturilor dominante si a reduce astfel evaporarea – deci racirea apei.

Copacii langa piscina reprezinta un factor poluant pentru apa, nu doar prin frunze ce cad in apa ci si polen, insecte, etc.

Pe un teren generos, puteti ezita intre a amplasa piscina mai departe sau mai aproape de casa. Totul depinde de modul dvs. de viata; daca aveti copii si doriti sa-i supravegheati usor asezati piscina aproape de casa.

Mai departe de casa, piscina poate deveni un punct de atractie daca are o acoperire mobila, un dus, vestiar si de ce nu barbecue sau o bucatarie de vara.

Recomandare: bunul gust cere ca amplasarea piscinei se face la 2,5 – 5 m distanta de limita de proprietate mai ales daca “se vede prin gard”.

Exista o suprafata minima pentru a face o piscina?

Trebuie pur si simplu sa tineti cont de dimensiunea suprafetei de apa si de cea a plajei din jurul acesteia. Nu uitati insa ca frumusetea unei piscine este data in egala masura si de amenajarile din jurul acesteia.

Exista terenuri "cu probleme" pentru o viitoare piscina?

Da. Prezenta apei subterane; desi nu se vede cu ochiul liber, necesita realizarea unui drenaj subteran sub piscina. Puteti avea deasemenea un sol cu multa piatra si asta necesita un efort mult mai mare de realizare a sapaturii.

Ce forma sa aleg?

Raspunsul depinde de dorintele dumneavoastra si de echiparea dorita. Formele rectangulare sunt mai usor de intretinut si de echipat (a se retine pentru cazul in care doriti o prelata automata).

Recomandare: Incercati sa imbinati comfortul cu estetica si utilul. Formele cele mai apreciate le gasiti la rubrica “modelele piscinelor noastre“.

Important!
Piscinele noastre nu sunt limitate ca forma si dimensiuni.

Ce adancime sa aleg pentru piscina mea?

Tineti seama de cum va fi folosita cel mai mult piscina. O adancime constanta (fundul plat) este ideala pentru o utilizare familiala, se potriveste cel mai bine jocului in apa si unei utilizari de relaxare.

Adancimae variabila (fundul in panta simpla sau cu pante compuse) la o piscina mare, permite utilizarea pentru sarituri. Oricat de adanca ar fi piscina, langa perete este bine sa alegeti o adancime mai mica pentru a va putea opri din inot oriunde pe margine. Cele mai apreciate profiluri de adancime sunt prezentate la rubrica “conceptia piscinei“.

 

Ce dimensiuni sa aleg?

Totul este posibil, depinde de dorintele dumneavoastra. O piscina cu lungime mare este potrivita pentru o utilizare sportiva. Dimensiunile mici se potrivesc pentru relaxare; piscinele mici dau senzatia de siguranta si favorizeaza jocul in apa mai ales daca adancimea este constanta (1,3-1,35m). Piscinele mici sunt si usor de incalzit iar in Romania o piscina incalzita se foloseste cu 2-3 luni mai mult decat una neincalzita.

Ce echipamente sa aleg?

Pentru o integrare perfecta in ansamblu anumite echipamente trebuie prevazute inca din faza de realizare a bazinului (prelatele automate, incalzirea apei, tratarea cu electroliza de sare sau reglarea automata a unor parametrii ai apei …).

Doriti sa echipati piscina in doua etape? Daca da, atunci prevedeti de la inceput aceste elemente si faceti constructia rezervand spatiile pentru acestea. Toate aceste echipamente sun prezentate la rubrica “echipamentele piscinei“.

Care este cea mai buna perioada pentru a construi o piscina?

Piscina se poate construi in orice anotimp. Dar un constructor serios trebuie sa-si planifice din timp (uneori cu cateva luni inainte) realizarea piscinei. Daca doriti ca piscina sa fie gata la timp contactati-l din vreme.

Exista si varianta constructiei piscinei in doua etape: in toamna se fac lucrarile care deranjeaza(sapatura,betoane) iar in primavara lucrarile “curate” (finisajul si instalatia). Timpul scurs de toamna si pana primavara permite terenului dumneavoastra sa se aseze si intre timp puteti amenaja spatiul verde iar vara beneficiati de un ansamblu placut (gazon, flori, copaci) in toata curtea.

 

Care este bugetul de functionare al unei piscine?

Acesta poate sa fie intre 300 si 500 € pe sezon pentru intretinere (electricitate, tratare apa, aspirare) fara costurile de incalzire a apei.

 

Cum o sa-mi intretin piscina?

Filtrarea este elementul esential pentru a mentine o apa pura si cristalina. Aceasta trebuie dimensionata in functie de volumul de apa, iar piesele pentru recircularea apei sunt asezate in asa fel incat sa fie recirculata toata apa din piscina. Filtrarea cu nisip uartos este cel mai utilizat procedeu in intreaga lume pentru a asigura o apa de calitate si o intretinere simpla.

Pe langa filtrarea mecanica (retinerea particulelor fizice din apa) se mai face un tratament chimic al apei. La punerea in functiune a instalatiilor piscinei, constructorul piscinei dumneavoastra va va explica si arata cum intretineti piscina; in acelasi timp va va furniza un manual de intretinere.

 

Si daca peste ani vreau sa-mi modific piscina?

Orice modificare necesita un studiu personalizat. Oricum este sigur ca echipamente ca instalatia de inot impotriva curentului trebuie prevazute inca de la constructia bazinului.

Daca doriti sa schimbati “fata” piscinei; asta se face cu cel mai mic deranj daca piscina este cu liner si nu cu gresie sau vitroceramica.

 

 

Piscinele sunt garantate? Trebuie sa-mi asigur piscina?

Timp de 10 ani societatea noastra este responsabila de defectiunile de structura care ar putea interveni. Pentru aceasta veti primi un certificat de garantie. Toate echipamentele au o dubla garantie: din partea noastra si din partea fabricantului. Pentru calamitati insa, va trebui, ca si la casa, sa apelati la serviciile unei companii de asigurari.