Saune

http://www.piscine-vidor.ro/wp-content/uploads/2014/11/sauna2.jpg

Sauna este realizata in mod traditional din lemn. Poate fi incalzita electric, cu raze in infrarosu sau combustibil lichid.

Este destinata relaxarii muschilor si are ca efect eliminarea in profunzime a toxinelor din organism.

Sauna uscata (traditionala) este un tip de sauna unde nu se produc vapori, umiditatea aerului fiind extrem de scazuta, ceea ce duce la cresterea temperaturii pana la 90° C.

Sauna umeda trebuie sa aiba o temperatura intre 30 – 45° C si o umiditate de 75 – 80 %, conditii care sunt indeplinite prin stingerea cu apa a pietrelor vulcanice ale sobei din cabina.

Pentru a fi eficace, o sedinta de sauna se recomanda a fi urmata de un dus rece.

Sauna cu vapori are incorporat un rezervor cu apa in interiorul sobei, care prin incalzire transforma apa in aburi, producand cresterea umiditatii aerului pana la 40 -60 %.

Sauna cu ierburi este o varianta a saunei cu vapori, in care se adauga esente de ierburi uscate frumos mirositoare.

Integrata discret in interiorul locuintei sau intr-un spatiu special amenajat, in exterior, sauna trebuie folosita continuu pentru a avea efectele scontate.

Hammum

http://www.piscine-vidor.ro/wp-content/uploads/2014/11/hammam3.jpg

Efectele benefice ale hammam-ului sunt cunoscute din antichitate.

Ca si sauna, hammam-ul este o baie de aburi care favorizeaza transpiratia.

Spre deosebire de sauna, el produce o caldura umeda. Un generator degaja vapori intr-o cabina etansa prin cateva duze situate sub bancheta.

Este eficace in special pentru curatarea pielii in profunzime. Circulatia sangelui este activata, caile respiratorii eliberate.

Temperatura ideala este de 45°C, iar umiditatea aproape 100%.

Aceasta caldura umeda este ideala pentru momentele de destindere dupa o zi de munca, un antidot sigur al stress-ului cotidian.

Exista modele diferite de hammam: construite pe comanda si personalizate sau prefabricate din materiale de sinteza.tate.

Sperand ca exemplele si amanuntele oferite v-au starnit interesul, va dorim sa va bucurati pe deplin de binefacerile acestor metode de intretinere a frumusetii si sanatatii dumneavoastra!

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati.